رایانش ابری چیست ؟ آشنایی با رایانش ابری ، تعاریف و مباحث آن

‌رايانش‌ ابری يکی ‌از ‌رويکردهای‌ جديد ‌محاسباتی‌ است‌ که ‌در ‌چند ‌سال ‌اخیر ‌مورد ‌توجه ‌بسیار ‌قرار ‌گرفته ‌است‌ و ‌بطور ‌فزايندهای ‌در‌حال‌ گسترش‌ است . ‌در ادامه به بررسی معانی ، تعاریف و جوانب مختلف رایانش ابری میپردازیم.

سیستمهای‌ محاسباتی‌ بطور ‌گستردهای ‌در ‌حال ‌کامل‌ شدن‌ هستند‌ تا‌بتوانند‌ پاسخگوی‌ نیازهای‌بشر‌ در مسائل‌ و ‌کاربردهای ‌مختلف‌ علمی،‌ تجاری،‌ اجتماعی‌ و‌…‌باشند. ‌اين‌ تکامل ‌در ‌ابعاد ‌مختلفی‌ صورت‌ گرفته ‌است. ‌قدرت ‌و ‌توان ‌محاسباتی‌ و ‌پردازش‌ اطاعات، ‌ظرفیت‌ ذخیره سازی‌ اطلاعات، ‌در دسترسپذيری ‌بیشتر ‌ منابع ‌و‌… ‌از ‌ابعاد ‌مختلف‌ تکامل ‌سیستمهای ‌محاسباتی‌ محسوب ‌میشود. ‌رايانش‌ ابری يکی ‌از ‌رويکردهای‌ جديد ‌محاسباتی‌ است‌ که ‌در ‌چند ‌سال ‌اخیر ‌مورد ‌توجه ‌بسیار ‌قرار ‌گرفته ‌است‌ و ‌بطور ‌فزايندهای ‌در‌حال‌ گسترش‌ است . ‌

نگاهی به محاسبات تکاملی

سیر تکاملی محاسبات به گونه ای است که میتوان آن را پس از آب ، برق ، گاز و تلفن به عنوان عنصر اساسی پنجم فرض نمود . در چنین حالتی ، کاربران سعی می کنند بر اسا نیازهای شان و بدون توجه به اینکه یک سرویس در کجا قرار دارد و یا چگونه تحویل داده میشود ، به آن درسترسی یابند . نمونه های متنوعی از سیستم های محاسباتی ارائه شده است که سعی دارند چنین خدماتی را به کاربران ارائه دهند. برخی از این سیستم های محاسباتی عبارتند از :

  • محاسبات کلاستری ( Cluster Computing )
  • محاسبات توری ( Grid Computing )
  • محاسبات انبوه که با نام رایانش ابری معروف است. ( Cloud Computing )

محبوبیت این سه رویکرد محاسباتی ، از دید موتور جستحوی گوگل مورد ازریابی قرار گرافته است که نتیجه ی آن در شکل زیر نمایش داده شده است ، و حالی از آن است که محبوبیت رایانش ابری ، پس از ظهور مفاهیم اولیه آن در سال 2017 ، با فاصله زیادی نسبت به سایر رویکردها ی محاسباتی در حال افزایش است.

مقدمه ای بر رایانش ابری

تاریخچه رایانش ابری

اولین نسل از سیستم های محاسباتی را میتوان MainFrame ها در نظر گرفت، سیستم های بسیار بزرگی که به مرور کوچک شدند و جای خود را به Pc ها یا کامپیوتر های شخصی دادند.

تاریخچه رایانش ابریسپس با پیدایش مفهوم شبکه، این امکان فراهم شد که تعدادی از این سیستم های کوچک به هم متصل شوند و شبکه ای با توان پردازشی بزرگتر را شکل دهند. اما نیازهای پردازشی روز به روز گشترش یافت و نیاز به سیستم های قوی تر احساس میشد. در همین راستا تعداد زیادی از شبکه ها در سراسر دنیا به هم متصل شدند و شبکه محاسبات توری بوجود آمد.

در ادامه مشاهده شد که میلیونها کاربر در اینترنت وجود دارند که در اکثر اوقات از تمام توان رایانه خود استفاده نمیکنند و بهتر بود تا زمان بیکاری سیستم های کاربران ، مورد استفاده قرار گیرد ، به همین منظور مفهومی بنام رایانش ابری پدیدار شد.

 

رایانش ابری چیست؟

رایانش ابری از دید زیرساخت ، به نوعی از سیستم های توزیع شده و موازی گفته مشود که مجموعه ای از رایانه های مجازی را که به یکدیگر متصل هستند را شامل میشود. این رایانه ها بصورت پویا عرضه شده اند و بعنوان یک یا چند منبع محاسباتی یکپارچه بر اساس توافقات سطح سرویس ارائه میشوند.

رایانش ابری سعی دارد نسل جدیدی از مراکز داده ای را با ارائه کردن سرویسها و خدمات در ماشین های مجازی شبکه شده بصورت پویا ، به گونه ای ممکن سازد که ارائه دهندگان خدمات کاربردی بتوانند سرویسها و برنامه های کاربردی را با و انعطاف پذیری و سهولت بیشتری ارائه کنند و کاربران نیز بتوانند از هر جایی از دنیا به برنامه های کاربردی دسترسی داشته باشند.

 

مطالب زیر را حتما بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *